Verleiden

Daily Dishes in Dutchland

Benodigdheden:ho-pizza

  • oven
  • grillpan of panini-ijzer

Ingrediënten:

  • 1 speltpizzabodem
  • 2 ringen verse ananas, in stukken
  • 150 gram aardbeien, gehalveerd
  • 2 eetlepels rozijnen
  • verse basilicum
  • 1 kiwi in grove stukken
  • 100 gram pure chocolade
  • 1 theelepel chilivlokken of –poeder
  • 2 scheppen kokosbloesemsuiker
  • 6 eetlepels balsamicoazijn

How to:
1. Verwarm de oven voor op 180 graden.
2. Zet de grill aan.
3. Zet een steelpan op laag vuur en doe de aardbeien, kokosbloesemsuiker en rozijnen in de pan. Zet de deksel erop en roer regelmatig door tot je een stroperige puree krijgt. Klinkt niet lekker, is het wel.
4. Smeer de fruitpuree over de pizzabodem, dit is je basis.
5. Grill de ananas tot ze goudbruine afdrukken hebben en leg samen met de kiwi op de pizza.
6. Verwarm de chocolade au bain-marie.
7. Wanneer de chocolade volledig is gesmolten, voeg je de balsamicoazijn en chili toe. Blijf goed roeren. Ondertussen hopen we dat je zo slim bent geweest om je grill uit te zetten, we geven je het voordeel van de twijfel (recepten kunnen niet duidelijk genoeg zijn).
8. Met een eetlepel sprenkel je de chocoladesaus over de pizza, gebruik zoveel je wilt. Ook mag je de helft over je pizza verdelen en de andere helft zelf opeten. Wees creatief (maar weet: sharing is caring).
9. Zet de pizza 15 minuten in de oven en haal ‘m er direct uit als de timer af gaat (we zien ook niet in waarom je dat niet zou doen).
10. Leg de basilicumblaadjes kunstig op de pizza en serveer je creatie alsof je het meent. Met gevoel dus. Succes met de chili trouwens. Lekker pittig, houden we van. Variëren met fruit is ten zeerste aanbevolen. Gebruik je fantasie!

Benieuwd naar meer van zulke overheerlijke gerechten? Neem dan snel even een kijkje op www.dailydishesindutchland.nl 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Ben je een robot? *