Ontdekken

De 3 beste standjes voor anale seks

Hoewel anale seks meer is dan alleen anale penetratie, is dit vaak wel waar we aan denken als we het hebben over ‘de achterdeur’ gebruiken. Niet zo gek ook, als je bedenkt dat het voor velen de ultieme anale fantasie is. Het vergt wat opbouw en voorbereiding, maar als je into anale penetratie bent, zijn dit de beste anale standjes.

1. Lepeltje-lepeltje

Lepeltje-lepeltje (of spoonen) is een knus, romantisch en comfortabel standje voor zowel vaginale als anale penetratie. Beide partners liggen hierbij op dezelfde zij tegen elkaar aan. Het is misschien wel een van de meest ontspannen standjes, en laat dat ‘m nou net zo fijn maken voor anale penetratie. En heel geschikt voor beginners!

De partner met penis of voorbinddildo heeft in deze positie bovendien de mogelijkheid om de andere partner te strelen of handwerk te verrichten. Om over de nekkusjes nog maar te zwijgen…

2. Doggy style

Zeg je anaal, dan zeg je doggy style. Dit standje staat steevast in de top 5 van favoriete standjes. Misschien wel omdat-ie voor zowel vaginale als anale penetratie zo veel voordelen heeft.

Zo biedt dit standje de gever en nemer evenveel controle. Handig als je hard wil gaan, maar ook wanneer je juist voorzichtig wilt zijn (bijvoorbeeld omdat je weinig ervaring hebt met anale seks). Maar het meest ideale aan dit standje: de perfecte toegang en, voor de partner die penetreert, perfect zicht. Daarnaast is het voor beide partijen een fijne penetratiehoek én kun je in dit standje dieper dan in de meeste andere posities. De ontvangende partner kan eventueel op één hand leunen om zichzelf te bevredigen.

3. (Reverse) Cowgirl

In het cowgirlstandje heeft de cowgirl (of cowboy) de touwtjes in handen.

In dit standje ligt de ene partner op de rug en zit de andere partner hier bovenop, met aan elke kant een knie. Dit kan met de gezichten naar elkaar toe (cowgirl) of met de rug richting het gezicht van de onderste partner (reverse cowgirl). Door zich op de penis of voorbinddildo van de gevende partner te latten zakken, bepaalt de ontvangende partner zelf de diepte. Beide partners hebben in dit standje de handen volledig vrij. Doe ermee wat je wil… 😉

4. Extra tip

Of je nou regelmatig anale seks hebt of overweegt het voor het eerst te doen, het is altijd belangrijk om er goed de tijd voor te nemen. Opbouw is hét sleutelwoord om de achterdeur van het slot te krijgen.

Dankzij de vele bloedvaten en zenuwen is de anus namelijk een gevoelige plek, wat stimulatie ontzettend lekker kan maken. Maar de anus is nauwer en rekt minder makkelijk mee dan de vagina, dus ontspanning en opbouw zijn heel belangrijk voor een prettige, pijnloze ervaring. Opbouwen kun je bijvoorbeeld doen met vingers en/of speciale anaaltoys. Trillende speeltjes, zoals vibrerende buttplugs en anaalvibrators, kunnen helpen de spieren te ontspannen om penetratie makkelijker te maken.

Gebruik ook áltijd glijmiddel, want de anus maakt van nature geen vocht aan.

Naast anale penetratie zijn er natuurlijk nog veel meer manieren om de anus te stimuleren (of om eventueel toe te werken naar anale penetratie). Probeer ook deze drie manieren om je partner anaal te stimuleren eens!

Article written by Donna van der Kolk

Specialiseerde zich als redacteur per ongeluk in liefde en seks. Wordt blij van pornstars en sex on the beach (de cocktails, for the record) en minder blij van hoeveel essentiële informatie over lichaam en genot niet algemeen bekend is. Schrijft, praat en adviseert er daarom graag over. Is daarnaast allergisch voor verkooppraatjes en katten, maar is nu marketeer met twee katers (drie na een vrijmibo).

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *