bodyshaming embrace
Ontdekken

Deze documentaire rekent af met bodyshaming

Je af en toe onzeker voelen over je eigen lichaam is heel menselijk, maar wat als het omslaat richting chronische onzekerheid? En een fixatie op een ideaal lichaamsbeeld dat bereikt moet worden? Dit ondervond de Australische Taryn Brumfitt en haar struggle leidde tot een opvallende keuze. Ze stopte met het streven naar geluk door middel van een ‘perfect’ lichaam en startte in plaats daarvan een beweging ter promotie van een gezond lichaamsbeeld. Vanuit haar activisme ontstond ook een prachtige documentaire: Embrace.

Nieuw zelfvertrouwen

De ommekeer van Taryn Brumfitt vond plaats in 2013. In de jaren daarvoor had ze met succes gewerkt aan een fit en strak lichaam, maar merkte dat het geen echte voldoening opleverde. Ze besloot daarom te stoppen met de vele uren die ze spendeerde aan sporten en het krampachtig volgen van speciale voedingsplannen. Pas toen begon ze van haar lichaam te houden zoals het is en dat zorgde voor een levensenergie die ze nooit eerder had gevoeld. Zelfverzekerd plaatste ze daarom onderstaande foto online.

Body Image Movement

before & after

De foto ging viraal en zorgde wereldwijd voor enorm veel reacties. Het inspireerde Taryn om meer te doen met het onderwerp. Ze startte daarom de beweging Body Image Movement met als kernboodschap: elk lichaam is ok. Als het gezicht van deze beweging ging Brumfitt op zoek naar verhalen van vrouwen die strugglen met hun lichaamsbeeld en praatte met experts over waarom er zoveel waarde gehecht wordt aan een onrealistisch perfect plaatje. Over haar reizen, ontmoetingen en bevindingen heeft ze een documentaire gemaakt onder de naam Embrace. Het is een uitgebreid verslag geworden van haar kruistocht tegen bodyshaming, maar ook een een hart onder de riem voor alle vrouwen die moeite hebben met het accepteren van hun eigen lichaam.

Nieuwsgierig geworden naar deze mooie docu? Embrace is te zien op Netflix.

Website Body Image Movement

TRAILER EMBRACE

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Ben je een robot? *