Ontdekken

Samen masturberen? 7 tips voor duomasturbatie

Als je de betekenis van masturberen (ook vaak foutief mastruberen of mastuberen genoemd) opzoekt, vind je: “zelfbevrediging” of “soloseks”. Toch hoeft dat niet te betekenen dat je masturberen alleen solo kunt doen. Samen masturberen is namelijk óók een manier om jezelf te bevredigen. En bovendien opwindend voor jullie allebei! Deze 7 tips helpen je op weg naar de beste duomasturbatie. 

1. Samen masturberen als voorspel

Voorspel is een belangrijk onderdeel van het seksueel samenzijn. Even daargelaten dat voorspel niet altijd de juiste term is (omdat het net zo goed het ‘hoofdgerecht’ kan zijn), wordt daarmee voornamelijk de inleiding tot geslachtsgemeenschap bedoeld. Of beter gezegd: het opwarmertje. Daarbij denk je al snel aan elkaar opwarmen met hand- en spandiensten (zoals aftrekken en vingeren) maar jezelf bevredigen terwijl je partner toekijkt én (tegelijk) andersom, is ook heel opwindend. Misschien steek je er zelfs nog iets van op! Natuurlijk kun je elkaar hierbij zoenen en strelen, je hebt immers één hand vrij, toch? 

2. In een andere kamer

Misschien nog wel spannender dan bij elkaar toekijken in dezelfde ruimte, is het allebei in een andere kamer doen. Maar dan wel in hetzelfde huis. Elkaar niet kunnen zien, maar wel horen, zet je zintuigen op scherp. Bovendien wekt het misschien zelfs de sexy illusie dat jullie stiekem iets voor jezelf doen, terwijl je de ander afluistert.

Deze manier van samen masturberen werkt het beste als de kamers zich dicht bij elkaar bevinden en de deuren (al dan niet op een kiertje) openstaan. Of je moet dusdanig veel geluid maken dat je partner je aan de andere kant van het huis nog kunt horen. Ook goed! Wie slaakt het eerst een orgasmekreet? Of zoeken jullie elkaar alsnog op om samen klaar te komen…

3. Om en om

Samen masturberen wil niet per se zeggen dat het gelijktijdig moet. Het is heel opwindend om je partner te zien masturberen, terwijl je jezelf niet kunt of mag aanraken. Of om zelf te masturberen, terwijl je weet dat je bekeken wordt…

Je kunt de rollen omdraaien als een van jullie een orgasme heeft bereikt, maar je kunt ook afspreken het samen af te maken. Eventueel later, als je op het moment van duomasturberen niet allebei thuis bent, bijvoorbeeld.

De ervaring leert trouwens dat de partner die als tweede start met masturberen een stuk sneller klaarkomt dan de partner die is begonnen. Handjes omhoog (als die niet stiekem al in je broek zaten) als je vanavond met eigen ogen wil zien of dit klopt.

4. Ieder een eigen sextoy

Bij de vorige tips hebben we een beetje in het midden gelaten op welke manier jullie jezelf bevredigen. Misschien was dat al met een speeltje, maar zo niet: ook dat is absoluut het proberen waard. Vingers kunnen immers niet trillen zoals een vibrator dat kan of hebben geen nopjes die voor extra sensatie zorgen, zoals sommige masturbatorsleeves hebben. 

5. Op afstand: videobellen

We lieten al een beetje doorschemeren dat je niet bij elkaar hoeft te zijn om samen te masturberen. Dat kan natuurlijk ook (video)bellend op afstand! Houd  je telefoon op een tactische plek, zodat je precies in beeld hebt wat je wil laten zien, en laat je partner hetzelfde doen. Dit kan als je oortjes hebt ook heel goed stiekem op een openbare plek, zoals een toilet. Niemand zegt dat je in dezelfde ruimte moet zijn om het warm te krijgen van elkaar ;).

Samen masturberen op afstand kan natuurlijk ook zonder te (video) bellen. Bijvoorbeeld door pikante berichtjes, foto’s of voicememo’s te sturen. Maar als je aan sexting doet, doe het dan wel veilig! Dit zijn de geschreven én ongeschreven regels.

6. Varieer met standjes

Illustratie samen masturberen Willie

Grote kans dat je vaak masturbeert zoals je altijd doet. Niets mis mee, maar voor de afwisseling en spanning is het leuk om te variëren met standjes. Want zoals er verschillende manieren zijn waarop je (samen) kunt masturberen, kun je dat natuurlijk ook in verschillende standjes doen.

Probeer bijvoorbeeld De Helpende Hand (links op de afbeelding). Hierbij lig je in elkaar verstrengeld, zodat je elkaar toch voelt. In dit standje kun je je vrije hand gebruiken om je partners erogene zones te strelen. Ook leuk: “lik sync”, oftewel: spiegelen (rechts op de afbeelding). Hierbij stimuleer je jezelf zoals je partner dat doet. Dat kan zoals op de afbeelding met een toy (onderaan de pagina vind je welke dat is), maar ook zonder.

Meer variatie nodig in masturberen? Probeer het eens (samen) onder de douche!

7. Op afstand – de 2.0 versie

Volgens de definitie van het woordenboek voldoet het misschien niet helemaal aan de eisen voor masturberen, maar we willen je deze tip niet onthouden. Daarvoor is-ie toch te leuk – helemaal als je (langere tijd) niet bij elkaar in de buurt bent. Met sommige sextoys met app kun je namelijk de sextoy van je partner bedienen, ook al zit hij of zij aan de andere kant van de wereld. Deze tip is dan ook uitstekend te combineren met voorgaande tips. 

Gerelateerde producten

 

Chroma Sunrise bulletvibrator – Small
Tenga Egg Crater masturbatie-ei
PleasureLab Moonhake Massager + opzetstukken

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *