Lust

Sweet ‘n Steamy Breakfast Burger

Inspiratie nodig voor de paasdagen? Voed je lichaam met deze Sweet ’n Steamy Breakfast Burger van Daily Dishes in Dutchland. Voor extra romantiek: snijd de burger in twee stukken en deel dit heerlijke hapje met je geliefde.

Ingrediënten broodje
– 150g speltmeel
– 150ml (plantaardige) melk
– snufje zout
– 2 eieren
– 1 tl baking soda
– 1 el olijfolie

Ingrediënten burger
– 1 kleine zoete aardappel (grof geraspt)
– 1 groot blik kikkererwten
– peper

Ingrediënten roze saus
– 100g frambozen
– 100ml crème fraîche
– 2 takjes basilicum (fijngehakt)
Overig
– Siroop of (kokosbloesem)suiker
– Avocado

How to:
1. Meng de ingrediënten voor het broodje. Giet olijfolie in een kleine pan en bak het beslag in 4 delen op laag vuur. Het beslag mag dik zijn, dus laat het vooral niet uitlopen.

2. Snijd de avocado in plakken en verdeel over 2 broodjes – makkelijker bestaat niet.

3. Pureer de kikkererwten met een staafmixer, kneed de geraspte zoete aardappel door het deeg, kruid met peper en maak er met je handen 2 burgers van. Bak 3 minuten in olijfolie, draai voorzichtig om en bak nog eens 3 minuten. Leg op de avocado. Je zit al op de helft!

4. Prak de frambozen met een vork, laat overtollig vocht weglopen en roer samen met de basilicum door de crème fraîche – dit is de roze saus (zooo romantisch). Verdeel over de burgers.

5. Leg tot slot de andere helften van de broodjes op de Breakfast Burgers en giet de stroop of suiker eroverheen. Serveer met extra frambozen en siroop voor een suikerzoete zondagochtend, die hebben jullie vast verdiend.

Bon appetit!

Sweet ‘n Steamy Breakfast Burger

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Ben je een robot? *