Ontdekken

Zo gebruik je een duovibrator voor optimaal genot

Duovibrators zijn vibrators die tegelijk vaginaal en clitoraal stimuleren. Deze dubbele stimulatie kan heerlijk intense orgasmes geven, dus geen wonder dat dit type speeltje zo populair is! Toch is het niet altijd duidelijk hoe je een duovibrator precies moet gebruiken, laat staan hoe je er optimaal genot uithaalt. Gelukkig zijn wij er om dat uit te leggen.

Voorbereiding

Penetratie – of dat nu met een penis of speeltje is – is pas écht fijn als je opgewonden genoeg bent. Dat de grootste kop van een duovibrator bedoeld is voor inwendige stimulatie, wil niet zeggen dat je ‘m niet kunt gebruiken voor clitorisstimulatie om op te warmen. De trillingen worden in dit gedeelte over een groter oppervlak verspreid en zijn daardoor minder snel ‘te intens’ op je gevoeligste plekje. Of warm jezelf op met je handen.

Voor extra genot en comfort kun je eventueel glijmiddel gebruiken. Je toy glijdt dan niet alleen nog soepeler en lekkerder naar binnen, ook op je clitoris geeft glijmiddel een net andere, soms intensere, sensatie.

Lees ook: Glijmiddel: wat, welke, waarom en hoe zit dat met toys?

Inbrengen en stimuleren

Duovibrators zijn ontworpen om je clitoris en g-spot tegelijk te stimuleren. In principe doen zij het werk dus voor je, alleen is het soms even zoeken naar de juiste houding en hoek voor jouw lichaam.

Zeker de eerste paar keer kan het fijn zijn om een duovibrator zittend op je knieën te gebruiken, zodat je goed kunt zien wat je doet (zowel bij jezelf als met de knopjes op de vibrator). Draai en beweeg een beetje met het inwendige deel tot je de juiste plek gevonden hebt, plaats dan het kleinere kopje op de clitoris zoals jij dat fijn vindt en zet hem dan pas aan.

Weet je de knopjes van de vibrator én die van jezelf inmiddels blind te vinden? Dan is liggend op je rug ook fijn. In deze houding kan het voor g-spotstimulatie helpen om het uiteinde van de vibrator (dat je in je hand hebt) iets omlaag te duwen, zodat het inwendige deel ‘opwipt’ tegen de juiste plek. Je kunt de vibrator vervolgens stil op zijn plek houden en de trillingen hun werk laten doen, maar je kunt hem natuurlijk ook heen en weer bewegen.

Geniet je meer van een duwend gevoel tegen je g-spot dan van vibraties en/of vind je het lastig om de vibrator (of jezelf) precies in de juiste positie te houden tijdens het bewegen? Dan zijn er natuurlijk ook duovibrators die stoten, roteren of kom-hierbewegingen maken, soms in combinatie met vibraties. Ook de manier van clitoraal stimuleren kan variëren. De meeste trillen, maar er zijn ook duovibrators die de clitoris met luchtdruk of met een heen-en-weergaande beweging stimuleren. Kies dus voor de stimulatievormen die aansluiten bij jouw voorkeuren. Dan maak je het jezelf niet alleen zo lekker, maar ook makkelijk mogelijk.

Lees ook: Eerste hulp bij vibrator kopen: 6 tips om jouw perfecte match te vinden

Spelen met standen

Voor de meeste duovibrators geldt dat ze meerdere standen en patronen hebben. Vaak zijn de clitorisstimulator en g-spotstimulator bovendien afzonderlijk te bedienen. Zo kun je de intensiteit per genotsspot dus precies op jouw voorkeur afstemmen.

Het kan bijvoorbeeld heel fijn zijn om de clitorisstimulator even uit te zetten als je het g-spotgedeelte inbrengt, zodat je niet meteen dubbel gestimuleerd wordt. Zachtere standen kun je gebruiken om te teasen en de intensiteit op te bouwen en ritmes kunnen soms helpen om makkelijker een orgasme te bereiken.

Houd je meer van een verrassingseffect? Dan kan variëren met patronen en intensiteiten de eentonigheid van constante stimulatie of de voorspelbaarheid van ritmes een beetje wegnemen. Sommige speeltjes hebben daar zelfs een aparte functie voor, om jou de controle uit handen te nemen.

Onderhouden en reinigen

Optimaal van je duovibrator genieten, betekent ook dat je er zo lang mogelijk plezier van hebt. Goed onderhouden is dan van levensbelang – voor je vibrator dan, hè (al snappen we dat dat voor jezelf ook zo voelt 😉).

Maak je duovibrator na elk gebruik schoon. Dat kan met water en eventueel milde zeep, maar om er zeker van te zijn dat je het materiaal goed reinigt zonder het aan te tasten, kun je je speeltje het beste schoonmaken met toycleaner. Dat is zacht voor je toy, maar niet voor achtergebleven vuil en bacteriën. Droog je duovibrator daarna goed af (ook in eventuele plooitjes) en berg hem goed op. Met goed bedoelen we: ergens waar er geen vuil en stof op kan komen en waar hij niet in aanraking komt met andere toys. Speeltjes kunnen elkaar namelijk ook beschadigen. Stop je vibrator daarom in een eigen opbergzakje of bewaar hem in de oorspronkelijke doos.

Lees ook: Vibrator schoonmaken: hoe, waarom en tips

Article written by Donna van der Kolk

Specialiseerde zich als redacteur per ongeluk in liefde en seks. Wordt blij van pornstars en sex on the beach (de cocktails, for the record) en minder blij van hoeveel essentiële informatie over lichaam en genot niet algemeen bekend is. Schrijft, praat en adviseert er daarom graag over. Is daarnaast allergisch voor verkooppraatjes en katten, maar is nu marketeer met twee katers (drie na een vrijmibo).

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *