Ontdekken

De P-spot: alles over prostaatmassage en waarom je het een kans moet geven

Niet elke man wordt wild enthousiast van het idee van anale stimulatie bij zichzelf. Dat hoeft natuurlijk ook niet, maar anatomisch is er een goede reden om het toch eens een kans te geven. In de anus bevindt zich namelijk de P-spot. Stimulatie van dit gevoelige plekje kan leiden tot intense orgasmes én is gezond! Daarnaast verbetert het de doorbloeding van de penis en balzak, wat voor hardere en gevoeligere erecties kan zorgen. De moeite waard om te ontdekken, dus! Daarom vertelt Willie je alles wat je moet weten over de P-spot en prostaatstimulatie.

Wat is de P-Spot?

De P in P-spot staat voor prostaat. De prostaat is een klier die zaadvocht aanmaakt en afscheidt. Dit plekje, ter grootte van een kastanje, is heel gevoelig voor aanraking. Stimulatie hiervan kan dan ook leiden tot intense orgasmes. Niet voor niets wordt de prostaat ook wel de mannelijke G-spot genoemd.

2. Waar zit de P-Spot?

De P-spot bevindt zich ongeveer 2 centimeter diep in de anus. Het hoeft niet moeilijk te zijn om ‘m te vinden: breng een vinger in, buig deze licht in de richting van de onderbuik en beweeg zachtjes tot je een ribbelige bolling hebt gevonden. Het voelt een beetje als een walnoot. Er zijn ook toys die speciaal ontworpen zijn om de P-spot te stimuleren. Dankzij een licht gebogen kop, weten ze dit plekje moeiteloos te raken.

3.Prostaatmassage: wat en hoe?

Wat

Het spreekt voor zich dat prostaatmassage het masseren (of stimuleren) van de prostaat is. Dat kan (indirect) uitwendig door druk uit de oefenen op het perineum, en inwendig door tegen de prostaat aan te bewegen met een vinger, penis of speeltje.

Het inwendig stimuleren van de prostaat kan leiden tot een orgasme, zelfs zonder dat daarvoor de penis wordt aangeraakt. Maar dat is niet het enige voordeel. Regelmatig de prostaat masseren verbetert de doorbloeding van de penis en balzak, waardoor je erecties harder en gevoeliger kunnen worden én langer aan kunnen houden. En doordat het helpt schadelijke stoffen en bacteriën af te voeren, heeft het ook nog eens gezondheidsvoordelen! Bíjna geen redenen om het niet te doen, dus. Tenzij het simpelweg écht niet je ding is. Da’s ook oké.

Hoe

Of je nu aan de slag gaat met vingers, toys of penis, gebruik bij inwendige prostaatmassage áltijd glijmiddel. Zo voorkom je pijnlijke wrijving. De anus maakt namelijk geen vocht aan, dus een beetje hulp is geen overbodige luxe.

Tijdens het masseren kun je experimenteren met druk, tempo en verschillende bewegingen. Zo kun je bijvoorbeeld duwende of stotende bewegingen maken of de prostaat stimuleren met vibraties. Doe je het voor het eest, tast dan voorzichtig af wat goed voelt. Het plekje kan namelijk zo gevoelig zijn dat subtiele aanrakingen al intens kunnen voelen. Wat lekker is (en of het überhaupt fijn is), verschilt natuurlijk per persoon. Neem de tijd om dit te ontdekken. Dat kan natuurlijk zowel solo als samen.

4. Toys voor prostaatmassage

Ga je liever niet met je handen aan de slag of lijkt een speeltje je comfortabeler, makkelijker, lekkerder of gewoon leuk voor de aanvulling? Dan heb je verschillende opties.

Met een speciale buttplugset voor prostaatstimulatie (zoals die van Anal Fantasy), kun je de intensiteit opbouwen en experimenteren met verschillende sensaties. Ideaal voor beginners! Prostaatstimulators als de We-Vibe Vector+ zijn iets groter en hebben een krachtige motor, maar kun je met verschillende standen aanpassen aan jouw voorkeur. Deze prostaatstimulator trilt tegen je prostaat en perineum, maar er zijn ook prostaatstimulators die een duwende of stotende beweging tegen de P-spot maken En wie bij de voordelen van regelmatige prostaatstimulatie de voordelen van een cockring herkende, kan zich misschien indenken wat een combinatie van die twee kan doen… Opties genoeg!

Liever andere anale speeltjes proberen? Bekijk onze top 10 anaaltoys!

Mocht jij na diverse pogingen geen opwinding vinden in het stimuleren van je prostaat, dan is het misschien simpelweg niet jouw ding. Ook niets mis mee! Forceer in ieder geval nooit. Zorg dat je bij elke vorm van anale seks ontspannen bent en wees vooral de eerste keren geduldig. Leer je lichaam kennen. Oefen met het ontspannen van je kringspier en oefen hoe je jouw P-spot zone bereikt en het best stimuleert. Maak er vooral een ontspannen en plezierige ervaring van. Alleen of met een ander!

Article written by Donna van der Kolk

Specialiseerde zich als redacteur per ongeluk in liefde en seks. Wordt blij van pornstars en sex on the beach (de cocktails, for the record) en minder blij van hoeveel essentiële informatie over lichaam en genot niet algemeen bekend is. Schrijft, praat en adviseert er daarom graag over. Is daarnaast allergisch voor verkooppraatjes en katten, maar is nu marketeer met twee katers (drie na een vrijmibo).

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *